KASSA Mondkapjes werken NIET TU Delft schijnveilighied

Item over mondkapjes begint bij 25 sec.

Omdat dit soort video’s vaak ‘verdwijnen’, en bij de site van Kassa zelf ook al offline is gehaald, moeten we tegenwoordig bewijs zelf filmen helaas.

Veel mondkapjes voor consumenten houden virusdeeltjes NIET tegen

Schijnveiligheid
TU Delft heeft een testopstelling gemaakt waarbij ze een kunststof hoofd waterdamp laten uitademen op normale ademsnelheid. Waterdamp is iets wat we allemaal uitademen, en bestaat uit grote en kleine druppels (aerosolen). Als iemand besmet is, hecht het virus zich aan die aerosolen die uitgeademd worden. Een mondmasker zou dit tegen moeten houden, maar de test laat dus zien dat dit vaak niet het geval is. Sommige maskers, zo vertelt wetenschapper Philomena Bluyssen, bieden alleen ‘schijnveiligheid’. Wel denken de wetenschappers dat de meeste mondmaskers bescherming bieden als iemand hoest of niest. TU Delft gaat dit binnenkort nog testen met echte proefpersonen.
Alleen medische masker KN95 kwam goed uit de test
Alleen het medische KN95 masker werd als ‘goed’ getest. Er waren nog twee maskers die het redelijk deden. Een masker met twee lagen katoen, maar dan alleen als er een los extra filter in werd geschoven. En bij het wegwerpmasker van tissue hield het materiaal bij de neus en mond redelijk wat tegen, maar was er door een slechte pasvorm juist veel lekkage bij de wangen. Het masker van polyester, bamboe en zijde kwamen slecht uit de test. Net als het masker van een oud laken, gemaakt op basis van het patroon dat de overheid beschikbaar heeft gesteld. Na de test van Kassa heeft de overheid besloten dit patroon offline te halen.
Wel denken de wetenschappers dat de meeste mondmaskers bescherming bieden als iemand hoest of niest. TU Delft gaat dit binnenkort nog testen met echte proefpersonen.

mondkapjes vergelijking
Kassa laat zien dat veel mondmaskers voor consumenten in veel gevallen slechts schijnveiligheid bieden. We lieten zeven mondkapjes testen die nu overal in de winkels liggen door een team van wetenschappers van TU Delft. Een medisch masker, waarvan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) eigenlijk niet wil dat consumenten het kopen, kwam als beste uit de test. Dit masker kan je als consument onder andere online en in automaten op treinstations gewoon aanschaffen.
De rest van de mondkapjes kwamen een stuk slechter uit de test. TU Delft heeft de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe meetmethode voor gezichtsmakers. Het test niet alleen de doorlaatbaarheid van de stof, maar neemt ook mee welke invloed de pasvorm heeft. De testresultaten laten duidelijk zien dat door een slechte pasvorm veel mondmaskers ‘lekkage’ vertonen bij de neus, wangen en kin. En soms laat ook stof veel waterdamp door.
Geteste mondkapjes

Mondkapje blauw tissue, vijf stuks voor 3,99 euro (0,80 euro per stuk)
Mondkapje van twee lagen katoen voor 3,99 euro (los filter eventueel in te stoppen)
Mondkapje van polyester voor 5 euro
Mondkapje van 50 procent bamboe en 50 procent polyamide voor 9,99 euro
Mondkapje van zijde en twee lagen katoen, laten maken door kleermaker
Mondkapje van oud laken, laten maken door kleermaker op basis van patroon van Rijksoverheid
Mondkapje KN95, medisch masker van kunststof, twee stuks voor 9 euro (4,95 euro per stuk)

Wegwerp en Herbruikbare Mondkapjes Online Bestellen

Nepnieuws over corona: baksoda geen kuur | vitamine C onbewezen

De mondkapjes gaan als warme broodjes.

Bij deze betrouwbare adressen zijn ze nog te koop:


==>>Klik Hier voor Mondkapjes op Drogisterij Plus


==> Wegwerp mondkapjes bestellen op Amazon.nl


De Beste Producten Voor Uw Gezondheid

 

Helpt resveratrol tegen het coronavirus?

Het voedingssupplement resveratrol kan voorkomen dat een patiënt met corona op de Intensive Care belandt. Dat beweert Peter Van der Voort, hoofd IC van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Eerder kwam al naar voren dat een groot deel van de coronapatiënten op de IC kampt met overgewicht. Vrijdagavond deelde Van der Voort in Jinek zijn laatste bevindingen op basis van nieuw onderzoek.

Leptine

In deze nieuwe studie gaat het allemaal om het stofje leptine, een eiwit dat in buikvet wordt aangemaakt en daarom bij mensen met overgewicht in verhoogde hoeveelheid aanwezig is. Maar ook het coronavirus zelf zou zorgen voor een toename van leptine in het bloed, is gebleken.

En, hoewel het verband nog concreet moet worden aangetoond, is het daarom aannemelijk dat leptine een belangrijke rol speelt bij het ziekteverloop van corona.

Resveratrol bij corona

Van der Voort noemt hierin resveratrol als een veelbelovend middel, omdat het de hoeveelheid leptine in het bloed kan verminderen:

Ik heb goede hoop dat als je vanaf het begin dat je ziek wordt dit spul neemt, je het ziektebeeld van Covid-19 wat kunt dempen, waardoor het niet zo ernstig verloopt dat je naar de intensive care moet.

Peter van der Voort, hoofd IC – UMCG

Van der Voort geeft wel aan dat er nog meer praktijk-onderzoek nodig is om de werking van resveratrol verder te onderbouwen. “Ik wil nog geen valse hoop wekken”, zegt hij.

Minder IC-opnames

Het is al langer bekend dat een verhoogde hoeveelheid leptine het risico op trombose kan verhogen. Bij trombose is er sprake is van stolseltjes in de bloedbaan.

Trombose kan uiteindelijk ook leiden tot embolieën, waarbij een bloedvat als het ware ‘verstopt’ raakt. Dit leidt bij patiënten met corona tot (ernstige) benauwdheid. Een IC-opname is dan soms onvermijdelijk.

Als resveratrol werkt, kan het dus potentieel bijdragen aan het verminderen van het aantal IC-opnamen als gevolg van het coronavirus. Of dit echt het geval is, moet nog verder worden uitgezocht.

Kritiek

Toch is er ook kritiek op de uitlatingen van Van der Voort. Verschillende deskundigen vinden hem te voorbarig.

Ook Renger Witkamp, hoogleraar voeding en farmacologie van Wageningen Universiteit, denkt dat het belangrijk is om kritisch en voorzichtig te blijven, omdat de werkzaamheid van resveratrol nog niet is bewezen. “We moeten ons hoofd koel houden en niet achter elke hype aanlopen”, zegt hij.

Verder is het volgens Witkamp bekend dat leptine veel functies heeft, maar of het iets doet met het coronavirus en de bijbehorende ziekteverloop is volgens de hoogleraar nog niet goed onderzocht.

Reactie

In een reactie op de kritiek zegt Van der Voort:

“Dit middel kán misschien wat doen. En dan is het goed om het publiek bij te praten over de stand van zaken van je onderzoek. Als medische wetenschap zijn wij doorgaans vrij terughoudend, we volgen onderzoekstrajecten die meerdere jaren beslaan. Maar die tijd is er nu niet.”

Van der Voort is het overigens wel eens met wetenschappers die vinden dat er meer onderzoek moet worden gedaan naar de effecten van leptine en de werkzaamheid van resveratrol.

Wat is resveratrol?

Resveratrol is een voedingsmiddel en antioxidant dat voorkomt in diverse plantensoorten.

Resveratrol heeft volgens Van der Voort een drievoudige werking:

 1. Het kan de hoeveelheid leptine in je bloed verlagen.
 2. Het is een antioxidant, wat volgens verschillende studies een gunstig effect heeft op de gezondheid.
 3. Het kan de balans tussen twee belangrijke receptoren (ACE-2 en AT2), die een rol spelen bij het ziekteverloop van corona, herstellen.

Volgens Van der Voort zijn de risico’s bij het gebruik van resveratrol laag. Ook de kosten vallen mee. “Mensen zouden het kunnen gebruiken op het moment dat ze klachten krijgen”.

Belangrijk:

Lees bij het gebruik van resveratrol altijd de bijsluiter. Heb je vragen of advies nodig over dit middel? Raadpleeg dan een diëtist of arts. Gebruik je ook andere medicijnen? Overleg dan eerst met je arts.

Waarin zit resveratrol?

Er zijn verschillende voedingsmiddelen waarin resveratrol van nature zit. Het gaat hier wel om voedingsstoffen met relatief kleine concentratie:

 • Pinda’s en pindakaas
 • Blauwe druiven (en dus ook rode wijn)
 • Aardbeien en moerbeien
 • Blauwe bessen
 • Chocolade (cacao)
 • Cranberry

==>> Resveratrol bestellen bij Vitaminstore.nl


bron: zorgwijzer

19 gedachten over “KASSA Mondkapjes werken NIET TU Delft schijnveilighied”

 1. Groot deel van Nederland is volkomen idioot geworden de laatste maanden, zie je ook duidelijk in het filmpje. Kan ook zijn dat het nu pas opvalt en dat het altijd al zo was.
  Wat ik nog vergeten ben: Universiteit van Leipzig heeft ook laboratoriumtesten gedaan met gebruikte mondkapjes: na een half uur zit het vol bacteriën en schimmels die je in je longen krijgt en dan ook nog de CO 2 die je steeds inademt. Dus wat gebeurt er dan? Je wordt ziek en waarschijnlijk als covid19 patient opgeschreven.

  Beantwoorden
 2. Met een mondkapje op SLUIT JE JE AFWEERSYSTEEM AF OM ZIJN WERK TE DOEN TEGEN VIRUSSEN EN BACTERIËN,
  DUS ALS MENSEN STRAKS MASSAAL HET KAPJE WEER AF DOEN,ZIE IK HET GEBUREN DAT DIE MENSEN MASAAL ZIEK ZULLEN WORDEN OMDAT HET AFWEERSYSTEEM NU IN DEZE BELANGRIJKE TIJD ZIJN O ZO BELANGRIJK WERK NIET KAN DOEN DOOR DE MONDKAJES!!!

  Beantwoorden
 3. Wat lopen er toch veel mensen rond die al deze onzin nog geloven,, pfff word eens wakker.
  De overheid is zo corrupt als de pest.
  Worden allemaal betaald door Bill Gates.
  Een mafkees die zelfs de wereldbevolking wil verminderen.
  Dus ik zou zeggen doe lekker wat hij zegt.
  Misschien bent U wel de volgende die het niet overleefd.
  Ik zou zeggen laat U allemaal maar lekker die spuit gaan halen.. I dus niet.

  Beantwoorden

Plaats een reactie